Prostovoljstvo

Pri prostovoljstvu gre tako za dajanje, kot prejemanje. Ne gre samo za občutek, da je potrebno pomagati drugim ali za skupno dobro, običajno govorimo predvsem o občutku zadovoljstva ob tem, da smo naredili nekaj dobrega.

Namen programa je izboljšanje psihofizičnega stanja bolnikov s psoriazo in psoriatičnim artritisom, katerih gibanje je zaradi prizadetosti sklepov omejeno. Naši prostovoljci velikodušno pomagajo starejšim in manj pokretnim bolnikom s psoriazo na domu ter tako preprečujejo in zmanjšujejo socialne stiske ljudi. Ponosni smo na vas in se vam iskreno zahvaljujemo.

Prostovoljstvo ima velik pomen za našo skupnost, saj:

  • izboljšuje kakovost življenja bolnikov;
  • brani interese posameznikov, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni ob rob, izključeni;
  • je ena od osnovnih poti odzivanja na potrebe bolnikov in ustvarja možnosti njihovega aktivnega delovanja v družbi;
  • je dodana vrednost delovanju služb in institucij.

Pomagajmo drug drugemu, da ne bomo ostali brez pomoči, ko jo bomo sami potrebovali! 

Če potrebujete pomoč pri hišnih opravilih, nekoga, da vam prinese kaj iz trgovine ali vas pelje k zdravniku, če potrebujete družbo in pogovor, nas pokličite na tel: 02 420 22 12 in vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

Prav tako prosimo vse zainteresirane, ki imajo kaj prostega časa in so pripravljeni nuditi pomoč našim članom, ki določenih opravil zaradi bolezni ne morajo več opraviti sami, da se nam pridružijo kot prostovoljci.

X