2015-06-17 17.22.54
SREČANJE TREH DRUŠTEV BOLNIKOV S KRONIČNIMI IMUNSKO POGOJENIMI VNETNIMI BOLEZNIMI
Ljubljana, 17. junij 2015
Predavanja na temo “Biološka in podobna biološka zdravila”: Kaj pomeni prihod podobnih bioloških zdravil za paciente in na kaj je potrebno biti pozorenÂso se udeležili člani Društva psoriatikov Slovenije, Društva za kronično vnetno črevesno bolezen in Društva revmatikov Slovenije. Predavatelji dr. Matija Tomšič, dr. med., specialist revmatolog, prim. Cvetka Pernat Drobež, dr. med., specialistka gastroenterologinja in Vesna Tlaker Žuntar, dr. med., specialistka dermatovenerologije, so podali številne zanimive informacije glede uporabe bioloških in podobnih bioloških zdravil. Po predavanju je sledila razprava, v kateri so se udeleženci predavanja lahko z vprašanji obrnili na strokovnjake.
Schrottovi dnevi
18. SCHROTTOVI DNEVI
Ljubljana, 20. in 21. marec 2015
Schrottovi dnevi so namenjeni zdravnikom družinske medicine, specializantom družinske medicine ter vsem zdravnikom in farmacevtom, ki želijo obnoviti znanje in se dodatno izobraziti na področju družinske medicine. Udeleženci so med drugim poslušali predavanje Celostna obravnava bolnika z luskavico in Pravočasno prepoznavanje psoriatičnega artritisa – preprečevanje invalidnosti. Na dogodku se je predstavilo tudi Društvo psoriatikov Slovenije.
unnamed2
SREČANJE HUMANITARNIH ORGANIZACIJ S PREDSEDNIKOM REPUBLIKE SLOVENIJE
Ljubljana, 17.12.2014
17. decembra je potekal sprejem predstavnic in predstavnikov humanitarnih organizacij članic NFHOS pri predsedniku republike, g. Borutu Pahorju.
imid srecanje Small
2. SREČANJE 3 DRUŠTEV
Ljubljana 22.10.2014
22. oktobra 2014 smo se v prostorih Domus Medica udeležili 2. strokovnega srečanja društev bolnikov s kroničnimi imunsko pogojenimi vnetnimi boleznimi z naslovom Dobra komunikacija kot dodana vrednost zdravljenja. V sako društvo je predstavilo večje projekte in dejavnosti, izvedene v letu 2014. Za Društvo psoriatikov Slovenije je Jan Koren, predsednik podružnice Maribor, predstavil raziskavo med psoriatiki, starimi do 40 let, in kampanjo ozaveščanja javnosti o luskavici z mini črnimi kockami. Na treh delavnicah smo spoznali pomen komunikacije na različnih ravneh: komunikacija med bolnikom in zdravnikom, komunikacija znotraj društva in sodelovanje z mediji.
Lj4
40. STROKOVNO SREČANJE TIMOV – Kakovostna obravnava bolnikov v družinski medicini
23. 5.24. 5. 2014
Združenje zdravnikov družinske medicine, Sekcija med. sester in zdr. tehnikov v splošni medicini, Katedra za družinsko medicino MF v Ljubljani in Zavod za razvoj družinske medicine so organizirali 40. strokovno srečanje timov pod imenom KAKOVOSTNA OBRAVNAVA BOLNIKA V DRUŽINSKI MEDICINI, ki je potekalo 23. in 24. maja 2014 v prostorih Domus Medica v Ljubljani. Dvodnevnega dogodka se je udeležilo tudi Društvo psoriatikov Slovenije. Glas društva je v imenu vseh bolnikov z luskavico dosegel velik krog zdravnikov, predstavil problematiko bolezni in opozoril na pomembnost resne obravnave.
nfhos predsednik
PREDSEDNIK REPUBLIKE JE SPREJEL PREDSTAVNIKE HUMANITARNIH ORGANIZACIJ
17. 12. 2013

Predsednik republike Borut Pahor je ob koncu leta sprejel predstavnike organizacij, ki imajo status humanitarne organizacije in so združene v Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije. Predsednik Pahor se je vsem prisotnim zahvalil za njihovo humano in plemenito delo ter v predprazničnem času vsem zaželel vse dobro v prihodnjem letu, z upanjem, da se vendarle po težjih letih obetajo boljši časi.

rsz img 3852
55. TAVČARJEVI DNEVI V PORTOROŽU
7. – 9. 11. 2013

Novembra smo se udeležili strokovnega srečanja 55. Tavčarjevi dnevi, ki so se odvijali v Portorožu. Dobili smo priložnost, da se predstavimo širokemu krogu splošnih zdravnikov oz. specialistom družinske medicine in študentom medicine. Za uspešno obvladovanje luskavice je ključno zgodnje odkrivanje in pravočasno zdravljenje, zato so splošni zdravniki izjemno pomembni, saj so prvi korak na poti do ustrezne diagnoze ter vezni člen med obolelim in specialistom dermatologom.

Lasko
1. SREČANJE TREH DRUŠTEV V LAŠKEM
23. 10. 2013

V Laškem je potekalo prvo srečanje društev obolelih s kroničnimi imunsko pogojenimi vnetnimi boleznimi (vnetna revmatična obolenja, kronična vnetna črevesna bolezen, luskavica). Dogodek z naslovom Kronične avtoimunske vnetne bolezni in novosti na področju njihovega zdravljenja so organizirali Društvo revmatikov Slovenije, Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen in naše društvo, strokovni predavatelji pa so bili ugledni zdravniki specialisti s področja revmatologije, gastroenterologije in dermatologije.

nfhos1
4. KONGRES SLOVENSKIH HUMANITARNIH ORGANIZACIJ
17. 10. 2013
Glavni poudarek dogodka, ki smo se ga udeležili v oktobru, je bil na pomembnosti sodelovanja med humanitarnimi organizacijami in tudi drugimi institucijami, saj je le tako možno uspešno reševati stiske posameznikov.
Sporočilo kongresa je, da je potrebno resno pristopiti k reševanju naraščajoče revščine v Sloveniji. Humanitarne organizacije, ki so glas svojih uporabnikov, nameravajo nadaljevati z opozarjanjem na neustrezne rešitve, katerih posledica bi bilo slabšanje položaja njihovih uporabnikov in večanje socialnih stisk.
Vrednost-Inovacij-3
VREDNOST INOVACIJ 2013
15. 10. 2013

Mednarodni forum znanstvenoraziskovalnih farmacevtskih družb je 15. oktobra 2013 v Ljubljani organiziral drugo strateško konferenco Vrednost inovacij, posvečeno vplivu inovativnosti na izboljšanje zdravja prebivalstva in na gospodarsko rast. Tam smo bili tudi mi.

V Forumu želijo svoje znanje, inovacije, izkušnje in pripravljenost deliti, da tudi Slovenija obstane in se razrašča v okolje, ki bo stimuliralo visoko kakovostno zdravstvo v funkciji zdrave družbe in posameznika.
Vrednost-Inovacij
VREDNOST INOVACIJ 2012
15. 10. 2012

V Ljubljani je v organizaciji Mednarodnega foruma znanstvenoraziskovalnih farmacevtskih družb potekala strateška konferenca Vrednost inovacij, ki predstavlja pomemben prispevek k razumevanju doprinosa farmacevtskih inovacij k podaljševanju življenjske dobe in izboljšanju kakovosti življenja, pa tudi k družbeni blaginji in gospodarski rasti. Konferenca je osvetlila trende razvoja evropskih zdravstvenih sistemov ter soočila mnenja o inovacijah s strani bolnikov, plačnika zdravstvenih storitev in akademske sfere.

nfhos
PRIKLJUČITEV DRUŠTVA V NFHOS
avgust 2012

Konec avgusta 2012 je DPS postalo članica Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS), ki je bil leta 2008 ustanovljen z namenom, da bi spodbudil medsebojno povezovanje vseh slovenskih humanitarnih organizacij in tako izboljšal možnosti skupnega delovanja za boljši družbeni in socialni položaj najbolj ranljivih posameznikov in skupin.

X