europso 1
EUROPSO – 2. OKROGLA MIZA MLADIH V BARCELONI
13.-15. 3. 2015
Evropsko združenje bolnikov s psoriazo – EUROPSO je organiziralo 2. okroglo mizo mladih, na kateri so se srečali predstavniki različnih evropskih držav. Slovensko društvo psoriatikov sta zastopala Maja Trunkelj in Jan Koren. Sledila so si predavanja in diskusije na različne teme: zdravljenje psoriaze pri mladostnikih, novi razvojni dosežki in pričakovanja v prihodnosti, psoriatični artritis, psihološki vpliv luskavice/psoriatičnega artritisa na mlade paciente, uporaba interneta in družabnih omrežij za iskanje informacij in ozaveščanje.

swimming

“SWIMMING FOR PSORIASIS” V BRUSLJU
28.10.2014

Dan pred svetovnim dnevom psoriaze je Evropska akademija dermatologov in venerologov (EADV) organizirala mednarodni dogodek ozaveščanja o luskavici “Swimming for Psoriasis”, ki se ga je udeležil tudi predstavnik Društva psoriatikov Slovenije Jan Koren, predsednik podružnice Maribor. Dogodek je združil bolnike, zdravnike, pomembne in znane ljudi s skupnim ciljem – narediti življenje boljše za bolnike s psoriazo.

mladi
EUROPSO – OKROGLA MIZA MLADIH V ZAGREBU
11. – 13. 10. 2013

Evropsko združenje bolnikov s psoriazo – EUROPSO je v sodelovanju z gostiteljem, Društvom psoriatikov Hrvaške, v Zagrebu organiziralo okroglo mizo za mlade z naslovom »Zdravljenje luskavice pri mladih – dostopnost do zgodnjega in učinkovitega zdravljenja«. Srečanja so se udeležili mladi z luskavico, stari od 18 do 35 let, iz Finske, Švedske, Danske, Nemčije, Češke, Slovenije, Slovaške, Španije in Hrvaške. Društvo psoriatikov Slovenije sta zastopala ga. Maja Trunkelj (podr. Dolenjska) in g. Jan Koren (podr. Maribor).

DSC 1373 IMID SUMMIT NA DUNAJU
12. – 13. 9. 2013
6. srečanja avtoimunskih bolezni sta se udeležila dva predstavnika našega društva, g. Stanko Pregelj in g. Franc Jamnik. Geslo letošnjega dogodka je bilo »GOVORIMO O ZDRAVJU«. Srečanje je bilo široko zastavljeno (100 udeležencev iz 28 držav), predavalo pa je kar nekaj uglednih zdravnikov iz Avstrije in Nemčije. Vrstile so se različne delavnice, rdeča nit vseh je bila – Kaj lahko pacient naredi zase in koliko lahko društva prispevajo pri pripravi bolnikov na zdravljenje.
rsz skupščina europso 2013 EUROPSO – GENERALNA SKUPŠČINA NA IRSKEM
24. – 25. 5. 2013

Generalna skupščina EUROPSO je letos potekala v Trimu na Irskem, katere smo se kot članica udeležili tudi mi, s članico go. Silvo Jamnik. Na dogodku so se odvijale delavnice, predstavitev mednarodne študije in raziskave, v katero so vključili 37.000 psoriatikov, redna generalna skupščina, poročanje članic o izvedenih aktivnostih društev psoriatikov. Na podlagi slednjih smo izvedeli za zanimive projekte in izkušnje, ki jih bomo lahko uporabili pri načrtovanju projektov in pridobivanju sredstev v našem društvu.
20101 EUROPSO – VOLILNA SKUPŠČINA V DÜSSELDORFU
28. – 30. 5. 2010

Kot člani EUROPSO smo dobili uradno vabilo združenja na volilno skupščino. Dan pred skupščino smo na pobudo belgijskega združenja psoriatikov v sodelovanju s Termami 3000 pripravili enourno predstavitev za vse člane EUROPSO združenja in IFPA delegacijo. Na kratko smo predstavili našo organizacijsko strukturo in regionalno razpršenost, opisali aktivnosti, predvsem programe obnovitvene rehabilitacije, ter naše sodelovanje s Termami 3000. Našo predstavitev je vodil g. Franc Jamnik.

.

 

X