Podružnica Maribor 12. in 13. septembra 2015 vabi
na dvodnevni izlet po KVARNERJU.

Island of Krk

Prijave zbiramo najkasneje do 10. 6. 2015 oziroma do zasedenosti mest. KONTAKT: 041 630 991 – Jan Koren

.

1.DAN: SLOVENIJA- REKA – TRSAT – KRK

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne, Ilirske Bistrice in naprej na Hrvaško. Ustavili se bomo v tretjem največjem hrvaškem mestu REKA. Krožna vožnja po mestu in postanek v središču mesta. Z obveznim lokalnim vodnikom se bomo sprehodili do mestne hiše, katedrale in obiskali številne mestne znamenitosti. Po ogledu sledi vožnja do Trsata, znanega romarskega središča nad Reko. Hladna malica iz avtobusa, nato bomo obiskali baziliko in stari del mesta z utrdbo, od koder je krasen pogled na kvarnerski zaliv. Nekaj prostega časa za kavico in nadaljevanje vožnje na OTOK KRK. Zapeljali se bomo v mesto Krk in se sprehodili po starem delu. Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2.DAN: OPATIJA – MOŠĆENICE – LIVADE

Po zajtrku sledi vožnja do OPATIJE, ki jo še danes imenujemo »stara dama« hrvaškega turizma. Sprehodili se bomo po mestu in spoznali bogato zgodovino opatijskega turizma. Nadaljevanje poti proti MOŠĆENICAM, kjer nas bo pričakal hudomušen »Burgermaister« Dušan. Ta nam bo na zelo zanimiv način razkazal staro vas nad Mošćeničko Drago, muzej, cerkev, staro stiskalnico oljčnega olja. Za boljše počutje bomo degustirali tudi domače specialitete (medica, limoncelo). Po ogledu sledi vožnja do LIVAD in okusno kosilo s pridihom istrskih tartufov, nato pa povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena za dvodnevni izlet znaša za člana 105 € in nečlana 120 €. Plačilo izleta je možno v 4 obrokih in sicer 1. obrok do 15. 6. 2015, 2. obrok do 15. 7. 2015, 3. obrok do 15. 8. 2015 in zadnji obrok do 10. 9. 2015

Cena vključuje: organizacijo in vodenje izleta, prevoz z turističnim avtobusom, 1x polpenzionsko nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, ogledi po programu, 1. dan hladna malica na poti, 2. dan kosilo v restavraciji, turistična taksa.

Možna doplačila (po želji): enoposteljna soba 10 €, ogled notranjosti dvorca Trsat 8—10 KN

X