bela slikaDruštvo psoriatikov Slovenije je humanitarna organizacija za pomoč bolnikom s psoriazo, ki obstaja od leta 1979. Z informiranjem, ozaveščanjem in izobraževanjem si prizadeva za boljše poznavanje, razumevanje in sprejemanje bolezni ter izboljšanje kakovosti življenja bolnikov s psoriazo. Društvo izpostavlja skrb za lastno zdravje, nudi podporo in zastopa interese članov, na področju medicine pa poziva k skrbnejši obravnavi psoriatikov. Trenutno združuje okoli 1.900 članov. Z delovanjem je društvo navzoče po vsej Sloveniji, saj imamo kar 11 podružnic.
bela slikaVodstvo društva in njegovih podružnic se trudi za čim večjo prepoznavnost po svojem delovanju ter predstavljanju bolezni javnosti. Izvajamo program obnovitvene rehabilitacije in družinske rehabilitacije, zdravljenje v tujini, socialne programe med bolniki in večkrat letno organiziramo strokovna predavanja o bolezni. Vsako leto priredimo 2 družabni srečanji na državni ravni, to so športne igre Psoriada in prednovoletno srečanje. Poleg tega izdajamo svoje glasilo »Za prostor pod soncem«, urejamo spletno stran društva, aktivni smo na Facebooku in sodelujemo s strokovnjaki ter sorodnimi društvi.
bela slikaPosebej smo v društvu ponosni na svoje socialno in humanitarno delovanje. Izvajamo namreč programe o organiziranju in izvajanju samopomoči ter humanitarne pomoči članom društva. Za izvedbo humanitarne pomoči smo tako omogočili socialno in osebno pomoč ter pomoč na domu starejšim in manj pokretnim bolnikom. Za izvajanje samopomoči se pod strokovnim vodstvom na podružnicah srečujejo skupine članov, samopomoč pa lahko poteka tudi brez strokovnega vodstva.
bela slikaDruštvo ima status humanitarne organizacije, status društva v javnem interesu in je član Evropskega združenja psoriatičnih organizacij (EUROPSO) ter član mednarodne federacije psoriatičnih združenj IFPA.
bela slikaV društvo se lahko včlani oseba, ki ima luskavico, starši obolelih otrok, družinski člani obolelih, podporni člani in vsi, ki bi hoteli humanitarno sodelovati in pomagati društvu.
bela slika
Osnovni podatki o DRUŠTVU PSORIATIKOV SLOVENIJE
bela slika
LOGOTIP dps - NOVO
bela slika
Naslov
Društvo psoriatikov Slovenije
Engelsova 6
2000 Maribor
Telefon 02 420 22 12
Predsednica društva Jan Koren
bela slika 041 630 991
Davčna številka 82086796
Status Pravna oseba (ni zavezanec za DDV)
Matična številka 5203139000
Transakcijski račun SI56 0451 5000 1214 948, Nova KBM d.d.
e-naslovE-naslov info@drustvo-psoriatikov.si
Enlaces3 Spletna stran www.drustvo-psoriatikov.si
facebook logo detail Facebook stran https://www.facebook.com/drustvopsoriatikovslovenije/

.

X