Kako se soočiti s težavami na koži in bolečinami v sklepih.

Vabimo vas na skupno srečanje Društva revmatikov Slovenije in Društva psoriatikov Slovenije, ki ga tokrat organiziramo v okviru podružnice Zasavje, kjer bomo govorili o luskavici in bolečinah v sklepih v organizaciji z Abbvie.

Psoriatični artritis je s kožno luskavico povezana kronična bolezen, ki spada v skupino revmatičnih bolezni. Ni nujno, da se ob luskavici pojavi še psoriatični artritis, vendar se številni člani obeh društev soočajo s težavami tako na koži in tudi v sklepih. Dejansko se znajdejo med dvema ognjema, ki jim povzročata velike zdravstvene težave, in to bo glavna tema tokratnega srečanja.

Srečanje bo potekalo v soboto, 7. maja 2016, ob 9:45 v prostorih AMD, zberemo se pred trgovino LIDL v Trbovljah, in gremo skupaj na lokacijo.

Na izobraževalnem delu srečanju bomo najprej s specialistoma dermatologinjo in revmatologom  govorili o različnih vidikih težav na koži in bolečin v sklepih. Sledil bo družabni del, kjer se bomo za zabavo pomerili v igri med dvema ognjema in srečanje zaključili s kosilom.

Potek srečanja

Strokovni del (10.00-11.00):

Katarina Koser Kolar, dr. med.: Luskavica je bolezen z več obrazi
–      Luskavica je kronična vnetna bolezen z več obrazi, ki ne prizadene le kože
–      Do 30 % bolnikov z luskavico lahko prizadene tudi psoriatični artritis
–      Zaradi sistemskega vnetja se bolezen lahko odraža tudi drugje v telesu, bolniki z luskavico pa se srečujejo tudi s številnimi drugimi pridruženimi bolezenskimi stanji
 
Dr. Dean Sinožić, dr. med: Prepoznavanje in pravočasna diagnoza PsA
–         Preprečevanje trajnih okvar sklepov in invalidnosti
–         Pomen zgodnjega odkrivanja in pravočasnega zdravljenja psoriatičnega artritisa
–         Nujnost aktivnega sodelovanja posameznika pri obvladovanju bolezni

Družabni del (11.00-13.00):

Vsi udeleženci strokovnega dela ste lepo vabljeni tudi k igranju igre med dvema ognjema – igri, ki na simbolen način zelo glasno govori o težavah obolelih. Po krajši rekreaciji bomo srečanje sklenili s klepetom ob kosilu. Vse, ki bodo igrali med dvema ognjema, prosimo, naj imajo s seboj športno obutev za telovadnico.

Število mest je omejeno, zato prijave sporočite čim prej, najkasneje do četrtka, 5. maja 2016 na e-naslov: pzasavje@gmail.com(ga. Jolanda Kunstič Društvo psoriatikov Slovenije, GSM 041 957 814).

Veselimo se srečanja z vami!

X