izlet2 izlet1 izlet3
 
1.DAN: SLOVENIJA – REKA – TRSAT – KRK
Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne, Ilirske Bistrice in naprej na Hrvaško. Ustavili se bomo v tretjem največjem hrvaškem mestu REKA. Krožna vožnja po mestu in postanek v središču mesta. Z obveznim lokalnim vodnikom se bomo sprehodili do mestne hiše, katedrale in obiskali številne mestne znamenitosti. Po ogledu sledi vožnja do Trsata, znanega romarskega središča nad Reko. Sledi hladna malica iz avtobusa, nakar bomo obiskali baziliko in stari del mesta z utrdbo, od koder je krasen pogled na kvarnerski zaliv. Tukaj bomo imeli nekaj prostega časa za kavico, nato bomo nadaljevali vožnjo na OTOK KRK, kjer se bomo sprehodili po starem delu. Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
2.DAN: OPATIJA – MOŠĆENICE – LIVADE
Po zajtrku sledi vožnja do OPATIJE, ki jo še danes imenujemo »stara dama« hrvaškega turizma. Sprehodili se bomo po mestu in spoznali bogato zgodovino opatijskega turizma. Nadaljevali bomo proti MOŠĆENICAM, kjer nas bo pričakal hudomušen »Burgermaister« Dušan. Ta nam bo na zelo zanimiv način razkazal staro vas nad Mošćeničko Drago, muzej, cerkev, staro stiskalnico oljčnega olja. Za boljše počutje bomo degustirali tudi domače specialitete (medica, limoncelo). Po ogledu sledi vožnja do LIVAD in okusno kosilo s pridihom istrskih tartufov, nato pa povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena izleta znaša:

Pri udeležbi 20 oseb, 126 € za člana in 140 € za nečlana
Pri udeležbi 30 oseb, 103 € za člana in 114 € za nečlana
Pri udeležbi 40 oseb, 89 € za člana in 99 € za nečlana
Pri udeležbi 50 oseb, 84 € za člana in 93 € za nečlana
Možno je plačilo na dva obroka: 50% do 30. 4. 2016 in 50% do 20. 5. 2016.

Cena vključuje: organizacijo in vodenje izleta, prevoz z turističnim avtobusom, 1x polpenzion, nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*,  ogledi po programu, 1. dan hladna malica na poti, 2. dan kosilo v restavraciji, turistična taksa.

Možna doplačila (po želji):  enoposteljna soba  10 €, ogled notranjosti dvorca Trsat 8—10 KN (odvisno od velikosti skupine)

Prijave zbiramo do zasedenosti mest oz. najkasneje do 30. 4. 2016 na telefonski številki 041/630-991 (Jan Koren)

Predsednik podružnice Maribor, Jan Koren

X