Slika1Slika3

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora ter vožnja do slovensko – madžarske meje. Nadaljevanje vožnje ob severni obali Blatnega jezera. Med potjo ogled Tihanyskega polotoka s čudovitim pogledom na madžarsko morje in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, slovi po svojih znamenitostih in po pokrajinski lepoti. Prostor je zaščiteno območje. Nadaljevanje poti do Budimpešte. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen turistični cilj. Budimpeštanski bregovi Donave in staro budimsko mesto so na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine.

Po prihodu obisk Citadele, od koder se odkriva čudovit pogled na oba dela mesta – Budim in Pešto. Sledi krožni ogled glavnih mestnih znamenitosti: Opera, Trg herojev, Vajda Hunyadijev dvorec, notranjost Štefanove cerkve, Parlament. Za konec bomo obiskali zanimivo centralno tržnico in se sprehodili po mondeni peš–ulici Váci, kjer ne manjka trgovske in kulinarične ponudbe. Sledi povratek proti domu po južni strani Blatnega jezera. Prihod domov v poznih večernih urah.

PRISPEVKI ZA IZLET:

  • 22 EUR za člana in 25 EUR za nečlana (ob udeležbi 50 oseb)
  • 26 EUR za člana in 30 EUR za nečlana (ob udeležbi 40 oseb)
  • 35 EUR za člana in 40 EUR za nečlana (ob udeležbi 30 oseb)
  • 53 EUR za člana in 60 EUR za nečlana (ob udeležbi 20 oseb)

Po prijavi boste prejeli po pošti plačilni nalog s katerim boste poravnali prispevek. Takrat vam sporočimo tudi točen odhod iz Maribora. Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in pristojbine, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo. Prijave zbiramo do zasedenosti mest oz. najkasneje do 22. novembra 2016 na telefonsko številko 041 630 991 (Jan Koren).

Vljudno vabljeni,

Jan Koren, predsednik podružnice Maribor

 

X