Nič vas ne stane, če del dohodnine namenite našemu društvu

V kolikor še niste oddali zahteve, da namenite del dohodnine po lastni želji, vas vabimo, da to storite sedaj.

Spoštovani,

V zvezi z Zakonom o dohodnini imajo davčni zavezanci, ki plačujejo davek na dohodek, možnost, da 0,5% svoje dohodnine namenijo eni izmed družbeno koristnih organizacij. Med njimi je tudi Društvo psoriatikov Slovenije, ki ima od leta 2004 humanitarni stratus in deluje v javnem interesu. 

Če se še niste odločili, da namenite del dohodnine po lastni presoji, lahko to storite sedaj. Izkoristite to možnost in namenite pol odstotka svoje dohodnine Društvu psoriatikov Slovenije, mi pa se zavezujemo, da bomo sredstva, ki nam jih boste namenili, porabili izključno za izboljšanje blagostanja in kakovosti življenja  vsem deležnikom, zlasti pa  najtežje prizadetim članom.

Vaša odločitev ne predstavlja nikakršne dodatne finančne oziroma davčne obremenitve.

Vabimo vas, da si vzamete samo nekaj minut časa. Natisnite in izpolnite obrazec (sestavljiva kuverta), nalepite znamko in pošljite na vašo davčno izpostavo.  

obrazec_za_dohodnino

POMEMBNE INFORMACIJE:

  • Vašo davčno številko, ki jo potrebujete za izpolnitev obrazca, najhitreje najdete na vaši plačilni listi ali na odločbi za dohodnino. Prav tako tudi izpostavo davčnega urada.
  •  Kot je razvidno, je na obrazec potrebno vnesti svoje ime, naslov, davčno številko, pristojni davčni urad, datum in podpis.
  • Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja.  
  • Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.
  • Davčna številka Društva psoriatikov Slovenije je 82086796.

.

X